Med «Shazam!» s inntog ble barne- og familiefilmen «KuToppen – På sporet» detronisert, og er nede på en andreplass på Kinotoppen med et besøk på 12 453. Siste pallplass innehas av «Dancing Queen», sett av 9958 kinogjengere sist helg.

«Shazam! Fury of the Gods» fortsetter å følge historien om tenåringen Billy Batson, spilt av Asher Angel, som blir til en voksen superhelt (Zachary Levi) når han sier det magiske ordet «Shazam». Regissør er svenske David F. Sandberg.

Oppfølgeren spilte inn 65,5 millioner dollar globalt i sin premierehelg, i underkant av halvparten på kinoene i USA. Det er et langt dårligere resultat enn for første film ut i 2019, som spilte inn 53,5 millioner dollar i sin åpningshelg, og langt under det som opprinnelig ble forutsagt.

Superhelter ute til lunsj: Zachary Levi og Helen Mirren i en scene fra «Shazam! Fury of the Gods», som er på kinotoppen både i Norge og USA. Foto: AP

Deadline legger skylden på at «Shazam!» -filmene holdes utenfor DCs nye såkalte multiverse, ikke ble godt nok markedsført, og sammenligner den med Tom Hanks-klassikeren «Big» – der kinogjengerne ikke forventet at det kom noen oppfølger.

Heller ikke anmelderne var fornøyd: På nettstedet Rotten Tomatoes , som samler anmeldelsene, har «Shazam! Fury of the Gods» et gjennomsnitt på 5,8 av 10. Kinopublikum gir den imidlertid 4,3 av 5 mulige.