Forrige helg så arrangøren seg nødt til å avlyse årets Festningen-festival (Adressa+). Koronarestriksjoner var årsaken.

Men fem av artistene som var booket til Festningen 2021, er nå flyttet til 2022.

De første fem artistene som er klare, er Astrid S, Dagny, duoen Isah og Dutty Dior, Lars Vaular og Moyka.

– Nå er vi ferdig med å deppe over årets festival, og gir full gass mot 2022! Vi er utrolig glade for å ha sikret oss at disse er med til neste år, sier Rachel Nordtømme, kommunikasjon- og markedsansvarlig i Festningen, i en pressemelding.

Prisbelønte damer

Nordtømme gleder seg over at popyndlingen fra Rennebu, Astrid S, og Dagny blir å oppleve på Festningen neste år.

– Astrid S og Dagny er to av de største kvinnelige artistene vi har i Norge. Vanvittig kule damer som lager musikk å danse til, sier hun.

– Jeg tror mange hadde gledet seg til å se dem på Festningen i sommer, sier Nordtømme.

Astrid S har over 1 milliard avspillinger totalt, og har vunnet MTV EMA, Spellemannspris for Årets nykommer og Årets Spellemann. Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD / PARAGON

Duoen Isah og Dutty Dior, best kjent for hitsingelen «Hallo», står også på plakaten neste år. Det gjør i tillegg Moyka og Lars Vaular.

– Jeg tror vi får et skikkelig gåsehud-øyeblikk med Lars Vaular. Når han drar på med «rett opp og ned» tror jeg hele Festningen hopper med!

– Gedigen nedtur

Festningen var utsolgt i 2018 og 2019, men måtte avlyse på grunn av pandemien både i 2020 og 2021.

Festivalsjef Hermann Ørn Vidarsson var svært skuffet da Adresseavisen snakket med ham tidligere denne uken.

Festivalsjef Hermann Ørn Vidarsson var svært skuffet over at årets festival måtte avlyses, men vender nå blikket mot 2022. Foto: Mariann Dybdahl

– Det er en gedigen nedtur, men vi får bare brette opp ermene og gjøre oss klare til 2022. Jeg er spent på hvordan det blir med en festival vi har planlagt i tre år. Jeg tror det blir en fet festival, sa festivalsjefen.

Tyga og Alan Walker var også på lineup-en til Festningen i år, men disse er ikke å se på dagens slipp.

– Hvilke flere artister som blir med i 2022 vet vi ikke enda, men vi har litt tid på oss til å sette sammen de beste og mest aktuelle artistene, sier Rachel Nordtømme i Festningen.