Vedkommende skal ifølge Deadline inngå på skrivelaget bak handlingen i bilaction-filmserien, som later til å ha bestått kun av mannlige manusforfattere.

– Jeg ville ha en kvinnelig manusforfatter. Jeg ville at alle kvinnene i «Fast & Furious» skulle få litt kjærlighet, sa Michelle Rodriguez da hun gjestet et radioprogram på SiriusXM.

Skuespilleren mener et kvinnelig perspektiv trengs.

– Gutta er fokusert på gutta, punktum. Det er bare en egoistisk, naturlig ting. Folk bryr seg bare om seg selv, vanligvis, eller folk som ser ut som dem eller oppfører seg som dem eller har de samme genitalene. Det er bare sånn det er. Så jeg vet at om jeg kommer opp med en kvinnelig manusforfatter vil hun bry seg mer om den kvinnelige historien, uttaler Michelle Rodriguez.

Hun er misfornøyd med sin egen rollekarakter, Letty Ortiz, som hun har spilt i en lang rekke av filmene. Nå mener Rodriguez at karakteren har vært «for alfa og sint og klar til bråk».

– Det går ikke. Det er ikke naturlig. Og jeg tror du trenger en kvinnelig stemme som forstår dette, uttalte actionstjernen i radioprogrammet.