Filmen foregår i 1927, rundt to år etter siste episode av TV-serien, og forventningene er store når herskap og tjenere på Downton Abbey får besøk av kong George V og dronning Mary.

Mens kongeparet gestaltes av Simon Jones og Geraldine James, er mye ved det gode, gamle på rollelisten ellers:

De aller, aller fleste av skuespillerne fra den kjente og kjære TV-serien vil dukke opp også i filmen, som kort og godt har fått tittelen «Downton Abbey» – den også.

Nesten samtlige skuespillere fra original-TV-serien stilte opp da «Downton Abbey» meldte overgang til filmformatet. Foto: Jaap Buitendijk/ Focus Features / Handout

Lite er kjent om handlingen utover dette. Joanne Froggatt – som spiller Anna Bates – sa i et intervju med Telegraph tidligere i vår at filmutgaven er full av «romantikk, moro, overraskelser, tristhet og intriger, alt folk ønsker seg, men enda mer høystemt».

– Det er som en klassefest! sa Froggatt om innspillingen. Om sin egen, tidligere så plagede karakter het det fra skuespilleren:

– Anna er på et virkelig bra sted i livet. Hun og Mr Bates har en gutt som nå er 18 måneder gammel. Hun brenner for å hjelpe Lady Mary med å drive Downton, og føre arven videre.

Den plagede kammerpiken Anna Bates, spilt av Joanna Froggatt, er nå lykkelig småbarnsmor - og hjelper lady Mary (Michelle Dockery) med å drive Downton Abbey. Foto: Jaap Buitendijk/ Focus Features / Handout

For det er dårlige tider for det gamle storgodset, ifølge traileren som ble sluppet i forrige uke. Der sier jarlen av Grantham, spilt av Hugh Bonneville:

– Ingen tjenestepike, ingen kammertjener, ikke engang en barnepike.

Det er andre tider for jarlen av Grantham, spilt av Hugh Bonneville (t.v.). Foto: Liam Daniel/ Focus Features / Handout

Riktignok påpeker han det om svigersønnens følge, når de ankommer. Og jarlen får svar av Herbert Pelham (Harry Hadden-Paton), nå gift med Lady Edith:

– Det er 1927, og vi er moderne mennesker.

Mr Carson - spilt av Jim Carson - er pensjonert og lever i sitt eget, lille hus, men vender tilbake til Downton Abbey for å hjelpe lady Mary når kongeparet melder sin ankomst. Foto: Jaap Buitendijk/ Focus Features / Handout

Men når det kongelig besøket nærmer seg, rykker redningen inn – i form av den uforlignelige tidligere butleren Mr Carson, spilt av Jim Carter, som stiller opp for sin gamle arbeidsgiver.

Carter fikk kongelig nærkontakt også i virkeligheten tidligere i år, da prins Charles gjorde ham til offiser i Order of the British Empire.

Skuespilleren Jim Carter, udødeliggjort som Mr Carson i "Downton Abbey", ble adlet av selveste prinsen av Wales i en seremoni i mars i år. Han ble gjort til offiser av Order of the British Empire i en seremoni i Buckingham Palace. Foto: PA Wire / NTB scanpix

Ifølge Daily Mail er Carter fast i troen på hvorfor:

– Jeg antar at jeg hovedsakelig anerkjennes på grunn av «Downton Abbey».