«Thérèse», som den nye låten heter, er inspirert av det å vokse opp i rampelyset som barn av de ikoniske skuespillerforeldrene Uma Thurman og Ethan Hawke, ifølge IndieWire.

– Den handler om de hemmelige rommene vi bygger, der vi er frie til å være oss selv, i en verden som alltid misforstår oss systematisk eller med vilje. Der vi må kjempe hardt mot interne og eksterne krefter bare for å kunne elske hverandre, elske oss selv, elske kroppene våre, uttaler Maya Hawke.

Samtidig med låtslippet kommer en tilhørende musikkvideo, der regien er ved Brady Corbet. Han laget popstjernedramaet «Vox Lux» med Natalie Portman i 2018, og var også medforfatter og spilte i Mona Fastvolds 2014-film «Søvngjengeren».

Maya Hawke på premieren for fjerde sesong av «Stranger Things» i mai. Foto: AP

Musikkvideoen til «Thérèse» byr ifølge IndieWire på nakne unge i en orgie i skogen, med en toppløs Hawke. De blir oppdaget og arrestert og ført bort i håndjern i filmen.

– Vi blir alle bombardert med negative eller manipulerte bilder av kropper hele tiden, enten vi vil det eller ikke. «Kunsten» jeg så om seksualitet da jeg vokste opp bidro til å frigjøre meg fra en kultur som ser ut til å ønske at vi alle skal hate oss selv og frykte andre, sier Maya Hawke videre.

«Moss» slippes 23. september.