Alec Baldwin, som fremdeles er under etterforskning etter skuddet som drepte en filmfotograf på settet til westernfilmen «Rust» i fjor, tok tyren ved hornene da han bekjentgjorde sitt kommende intervjuobjekt søndag kveld:

– La meg innlede med å si at jeg har null interesse i andres dom og skinnhellige poster. Jeg er åpenbart en som har min egen oppfatning og kunne ikke brydd meg mindre om andres spekulasjoner. Hvis du mener at en rettssak bør gjennomføres ved hjelp av en HBO-dokumentar, så er problemet ditt, lød det fra Baldwin på Instagram-kontoen hans.

Og sikter altså til 2021-serien «Allen v. Farrow», der den legendariske regissørens adoptivdatter Dylan Farrow sammen med moren Mia Farrow på ny fortalte om overgrepsanklagene de først kom med i 1992.

Alec Baldwin (bildet) skal liveintervjue Woody Allen på Instagram tirsdag. Foto: AP

Allen, som ikke medvirket i dokumentaren, avviste ekskonas og datterens påstander og kalte dem «usanne og skammelige» i en uttalelse i kjølvannet av HBO-dokumentarserien, ifølge Variety. Norske anmeldere fant serien «troverdig og ensidig» (Cinema»), og «et karakterdrap på Woody Allen» (Aftenposten).

Alec Baldwin, her ytterst til høyre, har spilt i tre av Woody Allens filmer. Her er de med «To Rome With Love» – sammen med skuespillerne Jesse Eisenberg, Penélope Cruz og Roberto Benigni i 2012. Foto: AP

Woody Allen og hans familie var gjester i bryllupet til Alec Baldwin og Hilaria Thomas i 2012, samme år som Baldwin var å se i Allens film «To Rome With Love». Året etter spilte han i «Blue Jasmine». Baldwins første film med Allen som regissør går imidlertid helt tilbake til «Alice» i 1990 – da Mia Farrow for øvrig spilte hovedrollen.

Nyheten om det kommende Instagram Live-intervjuet ble tatt blandet imot av Baldwins følgere.