De spilte brødreparet i suksesserien» Two and a Half Men», og ble holdt slagferdig i ørene av Ferrells rollekarakter – den uforlignelige hushjelpen Berta.

Den rollen innehadde Conchata Ferrell i alle 12 sesonger av serien i årene 2003 til 2015, noe som innbragte henne to Emmy-nominasjoner. Hun har tidligere vært å se i «LA Law» – og som Helen i «Edvard Saksehånd».

– En absolutt hjerteknuser, en fullstendig proff, en ekte venn, et sjokkerende og smertefullt tap, skriver Charlie Sheen på Twitter, og la ved noen sorgmuntre ord til den avdøde kollegaen:

«Berta, til å holde huset i orden var du litt suspekt, men måten du «holdt folk på» var perfekt», lød det fra Sheen – som delte et bilde av sin rollekarakter Charlie Harper og Berta, ifølge Hollywood Life.

Charlie Sheen, som spilte Bertas arbeidsgiver helt til han fikk fyken, sørger over Conchita Ferrell – og deler dette bildet på Twitter. Foto: Skjermdump

Jon Cryer, som spilte broren Alan Harper, påpekte hvor stor forskjell det var på Bertas tøffe ytre – og Conchata Ferrells varme og sårbarhet.

– Jeg gråter for en kvinne jeg kommer til å savne, og for gleden hun bragte til så mange, skriver Cryer om Chatty, som han kaller henne. Han mimret litt om deres første møte på settet til «Two and a Half Men», og hvordan hun nektet å tro at han var en fan av hennes tidligere rolletolkninger – blant annet i en sitkom kalt «Hot L Baltimore».

– Jeg måtte oppsummere alle favorittscenene mine før hun trodde meg, tvitret Cryer videre, som anbefalte sine lesere å sjekke ut hennes tidligere innsats for film og fjernsyn før han avslutter:

– Jeg satte stor pris på hvert øyeblikk og det vil jeg fortsette med til vi møtes igjen. Jeg har på følelsen at hun vil kalle meg «Zippy».

Conchata Ferrell ble 77 år gammel. Hun døde med familien rundt seg, av komplikasjonene som oppsto etter et hjerteinfarkt for flere måneder siden.