Nye ansikter blir Bodil Jørgensen, som har vært sett i «Idiotene», og Nicolas Bro. Det melder Viaplay, som samarbeider om den kommende serien med Danmarks Radio og Zentropa. Innspillingen starter til sommeren, og premiere blir i 2022.

Lars von Trier understreket da det ble kjent at han skulle ta opp igjen «Riket»-tråden, at den nye serien «Riket Exodus» skal anses som et frittstående verk. I pressemeldingen står det at dette er «den desidert siste sesongen av den legendariske serien».

Første runde hadde premiere i 1994 og utspilte seg på Rigshospitalet i København, der svenske Ernst-Hugo Järegård spilte den danskhatende overlegen Stig Helmer og danske Kirsten Rolffes var å se i rollen som pasienten Sigrid Drusse.

Tre år senere kom «Riket II», og allerede da planla Lars von Trier en tredje serie – men Järagård døde i 1998 og Rolffes to år senere. Dermed ble det ikke noe av, før nå. Det blir med et «veldig omfattende persongalleri», melder Viaplay – som vil slippe skuespillerne i flere omganger.

Om handlingen heter det: Søvngjengeren Karen, spilt av Bodil Jørgensen, er sterkt påvirket av spøkelses-TV-serien «Riget». Hun søker svar på seriens uløste spørsmål for å redde sykehuset fra dets undergang. «Karen sovner en natt og havner på mystisk vis foran Rikshospitalet. Porten til Riget har begynt å åpne igjen».

Ghita Nørby er tilbake som anestesilegen Rigmor Mortensen, men nå riktignok som aldrende pasient på sykehuset hun styrte i en årrekke. Der bruker hun tiden sin på å hjemsøke heisene.

– Å delta i Lars von Triers første «Riket» var for meg en livserfaring og en dypt lærerik periode i livet mitt. Da en melding kom om at vi skulle avslutte «Riket», og at Rigmor, altså meg – Ghita, skulle bli med igjen fordi jeg er en av de overlevende, kunne jeg ikke være lykkeligere, sier Nørby i en uttalelse – der hun også kaller von Trier for «et geni».

De to første rundene ble en kultserieklassiker, beskrevet av Viaplay som «spøkelseshistorien om sykehuset ved blekedammene, der ondskapen har fått fotfeste, og medisinsk vitenskap har sin daglige kamp med seg selv, med svenskene og det overnaturlige og uforklarlige i en blanding av skrekk og latter».