Strikkebutikker i Irland melder at salget av ullgensere har skutt i været etter at «The Banshees of Inisherin» hadde premiere, ifølge The Guardian.

Det rapporteres om tallrike TikTok-filmer der generasjon z-unge filmer seg selv mens de tråler bruktsjapper på jakt etter ullgensere som ligner dem hovedpersonene er iført. På Reddit finnes det et forum der brukerne prøver å finne ut av mønstrene til ullgenserne i filmen, så de kan etterlignes.

For det viser seg at fiskergenserne som Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon og de andre bærer i filmen, er spesialdesignet – for ikke å ligne noen av de tradisjonelle mønstrene.

Kostymedesigner Eimer Ni Mhaoldomhnaigh sier til avisen at både hun og regissør Martin McDonagh ønsket å unngå alt som kunne oppfattes som «en irsk klisjé». Selv om filmen ble innspilt blant annet på en av Aran-øyene, styrte de unna Aran-genserne.

– De er moderne nå. Jeg følte at de ble forventet. Jeg fryktet at de nærmest ville virke komiske, sier Mhaoldomnhnaigh.

Kostymedesigneren fikk i stedet en 83 år gammel venninne og mesterstrikker, Della Barry, til å kopiere gensere fra et gammelt bilde. Hun strikket alle genserne sett i filmen.

De bevares for ettertiden i Irish Costume Archive Project, men Gleeson fikk Barry til å strikke en genser maken til den han brukte i filmen.