Prosjektet omtales som et thrillerdrama – og tittelen lyder «Heksejakt». Det blir premiere på TV 2 og TV 2 Sumo over nyttår, fremgår det av pressemeldingen.

Serieskaperne bak heter Siv Rajendram og Anna Bache-Wiig, en duo som har fått fine tilbakemeldinger på arbeidet med serien «Frikjent» på TV 2 – samt filmen «Utøya, 22. juli».

«Heksejakt» beskrives som en aktuell fortelling om hvordan én enkelt varsling utløser et drama – som får konsekvenser helt opp til det øverste av norsk samfunnsliv. Bolsø Berdal trer inn i rollen som økonomisjefen som har nådd langt i en mannsdominert og tøff bransje.

«Men når hun får en mistenkelig faktura på bordet, nekter hun å skrive under og tar saken videre til styret, en beslutning som skal komme til å få dramatiske konsekvenser», heter det videre om TV-serien.

– Selv i et velfungerende demokrati som Norge opplever varslere trusler, hets og store personlige omkostninger. Vi tar ytringsfriheten som en selvfølge, men er vi villige til å forsvare den, spør Bache-Wiig.

Ingrid Bolsø Berdal har også gjort seg bemerket utenfor landegrensene, ikke minst med en rolle i HBO-serien «Westworld».

«Heksejakt» skal bestå av åtte episoder, og på rollelisten finner vi navn som Mads Ousdal, Christian Skolmen, Ola G. Furuseth, Preben Hodneland, Sara Khorami, Fridtjov Såheim, Gard Eidsvold, Nader Khademi, Janne Heltberg, Axel Bøyum, Ellen Birgitte Winther, Ingunn Øyen og Caroline Glomnes.