Årets festival-sommer nærmer seg med stormskritt, og arrangørene slipper stadig nye navn som er klare for de trønderske scenene.

Festningen er intet unntak, og fredag formiddag avslører festivalen sin første internasjonale headliner.

28 millioner lyttere på Spotify

Sier sangtitler som Freaky Deaky, Chosen, Loco Contigo, Juicy og Taste deg noe?

Det er nemlig den amerikanske rapperen Tyga som skal innta scenen ved Kristiansten Festning første helg i september i år.

Tyga under en motevisning i Paris. Han er sikkert kjent for flere for å ha datet Kylie Jenner for en del år tilbake. Foto: Vianney Le Caer / AP

Artisten har over 28 millioner månedlige lyttere på Spotify, nær 34 millioner følgere på Instagram og samarbeid med blant andre Drake, Chris Brown, Offset og Doja Cat.

– Å få en rapper i dette kaliberet til Festningen er skikkelig kult. Han er en internasjonal stjerne, og utfyller lineupen helt perfekt, sier Rachel Nordtømme, Kommunikasjon- og markedsansvarlig i Festningen.

Han var også klar for festivalen i 2021, men arrangementet ble som kjent avlyst på grunn av pandemien. Nå blir han å se på musikkfestivalen i september.

En rekke av norske artister

Torsdag formiddag ble det også klart at norske Broiler, DJ- og produsentduoen bestående av Mikkel Buxrud Christiansen og Simen Auke, dukker opp under årets festival.

– Broiler kommer med festgaranti! Vi gleder oss veldig til å se tusenvis av mennesker danse igjen, sa Nordtømme i forbindelse med slippet.

Fra før av er navnene Chris Holsten, Dagny, Astrid S, Lars Vaular, Isah, Dutty Dior og Mayka lansert - og flere skal det bli.

– Det er flere godsaker å fylle lineupen med. Vi slipper flere artister neste uke, lover Nordtømme.