Også populære «Jul i Svingen» og «Snøfall» er blant seerfavorittene som nå blir tilgjengelig i NRK TV, i desember.

Andre høydepunkter fram mot jul blir den nye humorsatsingen «24-stjerners julekalender», mens «Kvelden før kvelden» ledes av Marte Stokstad og Kåre Magnus Bergh. Tradisjonen tro blir «Grevinnen og hovmesteren» sendt rundt kl. 21.00.

Selve julaften er også tradisjonstro. «Julemorgen», med Disney-snutter, er på plass. Det samme er «Tre nøtter til Askepott», «Reisen til Julestjernen», «Pippi Langstrømpe» og «Snekker Andersen og julenissen». Og Sølvguttene synger julen inn klokka 17 på både NRK1 og NRK P1.

Musikk blir det for øvrig mye av på NRK gjennom hele desember. Blant høydepunktene er flere konserter med Kringkastingsorkestret. I anledning Skeivt kulturår byr NRK blant annet på stort Juleshow med Oslo Fagottkor og KORK. I løpet av desember vil også Vazelinas avskjedskonsert gjøre seg gjeldende. Andre musikalske innslag står blant andre D.D.E. og Hilde Louise Asbjørnsen for.

Filmjul blir det også, og på NRK1 kan du blant annet få med deg julefavoritten «Love Actually». Andre kjente titler er «Bridget Jones», «The Middle Man» og «The Queen». Også Børning-filmene, «Den 12. mann» og «Kongens tale» kommer inn i filmmenyen til NRK.

Øystein Bache og Rune Gokstad inviterer til «Julenøtter» i romjulen. Nytt av året er at du også kan sende inn løsningsforslaget ditt digitalt.

Duoen er også aktuell med niende sesong av «Team Bachstad». Det er en reise gjennom et Europa preget av krig og pandemi, men de møter også – i kjent stil – flotte folk langs dårlige veier. Reiseserien drar i gang mandag 12. desember.

NRK oppsummerer 2022 med en rekke tilbakeblikk. «Året med kongefamilien», «Norge rundt julespesial», «Underholdningskavalkade», «Nyhetsåret» og «Sportsåret» står på plakaten.

TV-publikum kan også glede seg over at det nye TV-året innledes med en ny sesong av seerfavoritten «Mesternes mester», som får oppstart 1. nyttårsdag på NRK1 og i NRK TV.