– Mediehusets sjefredaktør og administrerende direktør, Olav T. Sandnes, ga til kjenne høye ambisjoner: – Vi har som mål å bli best på norsk humor, og vi skal vinne seerne i helgen, sa Sandnes blant annet.

Ved siden av nylig lanserte programmer som «Lunch», «Truls á la Hellstrøms bistro», «kort og lovende», «Funkyfam» og «Skal vi danse: All Stars», gleder Sandnes seg til seersuksessen «Kompani Lauritzen» – i ny drakt. Denne gangen skal et knippe unge ikke-kjendiser få muligheten til å utforske hva som bor i dem.

– I høst er jeg også ekstra spent på «Forræder», hvor Mads Hansen skal lede oss gjennom en selskapslek for hele familien, fortsatte sjefredaktøren.

Lekent blir det også med underholdningsprogrammet «Hemmelige duetter», der deltakerne skal gjette hvilken duettpartner som gjemmer seg bak en vegg. Thomas Numme og Myra er programledere sammen i denne nye satsingen.

«Helt Harald» får på sin side sin andre sesong, og her har kjenninger som Ulrikke Brandstorp og Abid Raja takket ja til en utfordring.

TV 2s nye dokumentarserie «Abu og Mayoos Norge» beskrives som humoristiske skråblikk på Norge – samt en utforskning av det vi kjenner som «typisk norsk».

Skråblikk

TV 2-gjengangere som skal til pers igjen, er «Jakten på kjærligheten», som i høst får sin sesong nummer 19 når publikumsfavoritten er i gang igjen, fra 5. september. Bonderomantikk kan det også bli på «Farmen», der sesong 18 ruller i gang dagen etter, nemlig 6. september.

Serier som «Bloggerne» og «Alle elsker David» får også fortsette denne høsten. Og «Bleep» – en ny satsing med Victor Sotberg, Christopher Robin Omdahl og Robin «Rob The Sir» Hofset – skal levere innhold i ulike sjangre.

Fra dramaavdelingen merker vi oss nykommeren «Hodejegerne», en thrillerserie med Axel Bøyum som en ung Roger Brown i hovedrollen.

Axel Bøyum spiller Jo Nesbøs karakter Roger Brown i yngre dager. Det blir mørkt, fartsfylt og litt preget av serieskaperens sans for Coen-brødrene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Mørk humor blir det også med «Kids in Crime» – en serie lagt til år 2001 der vi følger en karakter (spilt av Jakob Oftebro) ut på det såkalte skråplanet.

Humordramaserien «Kjære Landsmenn» får sin tredje sesong, og se også opp for serien «Ammo»: En dramathriller der vi følger Bjørn (spilt av Nicolai Cleve Broch) inn i den norske våpenindustrien.

Alvor

På den mer alvorstunge delen av programlisten, finner vi «Åsted Norge» – som er tilbake denne høsten. Programleder Jens Christian Nørve ser på uoppklarte saker sammen med forfatter og tidligere etterforskningsleder Jørn Lier Horst, advokat Kristin Fagerheim Hammervik – og politioverbetjent Rune Utne Reitan.

«Vårt lille land» med Tonje Steinsland dukker også opp på skjermene denne høsten, når en ny sesong med sterke livshistorier ruller i gang i oktober.

I serien «Petter og overleverne» tar dokumentarfilmskaperen Petter Nyquist for seg et knippe mennesker som har opplevd traumatiske ting.

«Petter og overleverne» har premiere på TV 2 og TV 2 Play 1. september. Foto: Vidar Nordli-Mathisen/TV 2

«Reddet» beskrives på sin side som en serie med høy puls, når vi får følge mannskapet på redningshelikoptrene ut på oppdrag.

I fjerde sesong av serien «Toll» har verdensbildet endret seg totalt. «Med en verden i krise, krig og konflikt endres smuglernes metoder og mønstre – over hele kloden», heter det i pressemateriellet.