1. desember åpner «Trondheim Pepperkakeby» i sine helt nye lokaler i Ravnkloa. Nå i desember byttes fisk mot pepperkakedeig, reker med nissepost og krabber med pepperkakeverksted.

– Det er absolutt ikke for seint å levere inn flere pepperkakehus! Vi vil ta imot nye bidrag hver dag mens vi holder åpent, understreker Ziara Magallon, sjef for «Trondheim Pepperkakeby».

Foto: Espen Bakken

For en god sak

Årets overskudd går til Mental Helse Ungdom Trondheim, og små og store kan besøke pepperkakebyen til og med 18. desember.

Tilbake i 2019 åpnet byens første pepperkakeby dørene, den gang i tredje etasje hos Byhaven. I fjor var pepperkakebyen flyttet ned i førsteetasjen, men i Ravnkloa får pepperkake-byggerne større plass å boltre seg på i år.

Foto: Espen Bakken

Kjente bygninger

Noen kjenninger er med fra fjorårets by, som for eksempel et knallblått Mummi-hus. Noen studenter har bygd pepperkakeversjonen av det famøse utestedet «Heidi’s Bier Bar» på Solsiden, og en barnehage har laget Kristiansten festning i miniatyr.

Foto: Espen Bakken

Og siden julen også gir tid til ettertanke: Ukrainske flyktninger har også bidratt til årets by. Der har de gjenskapt teaterbygningen i Mariupol som ble bombet i et luftangrep, til tross for at flere hundre sivile hadde søkt ly der.

Foto: Espen Bakken

Stylist Vibeke Langørgen har vært i sving i forkant av åpningen, og mens Trd.by er på besøk er både Magallon og Langørgen på plass for å få på plass de aller siste detaljene før dørene åpnes torsdag formiddag.