Eirik Svensson-regisserte «Den største forbrytelsen», som bygger på deler av Marte Michelets bok med samme tittel, er lagt i støpeformen. Og nå er de første bildene fra innspillingen her.

Det ene viser Jakob Oftebro. Det har vært kjent en stund at han stiller i hovedrollen som Charles Braude. Onsdag ble det også klart at vi i rollen som fangevokter på Berg finner Nicolai Cleve Broch.

En ny norsk storfilm, med et budsjett på 50 millioner kroner, er gått i innspilling. Jakob Oftebro spiller hovedrollen i filmen som skal ta oss med til stormfulle krigsdager. Her en scene som er satt til fangeleiren på Berg. Foto: Nordisk Film

Nye navn på rollelisten er også Axel Gherken Bøyum og André Sørum.

Filmen, som har et budsjett på 50 millioner kroner, tar oss innledningsvis med til Oslo når kalenderen viser 26. november 1942, og hundrevis av norske jøder hentes midt på natten – og fraktes nå til kaia i Oslo. Her venter skipet «Donau» som forlater kaia med 532 norske jøder om bord. Endestasjonen var Auschwitz.

Carl Martin Eggesbø (Harry Braude), Eilif Hartwig (Isak Braude), Pia Halvorsen (Sara Braude) Michalis Koutsogiannakis (Benzel Braude), Jakob Oftebro (Charles Braude) Silje Storstein (Helene Braude). Foto: Agnethe Brun / Fantefilm

«Midt i dette kaoset møter vi familien Braude; en familie bestående far Benzel (Michalis Koutsogiannakis), mor Sara (Pia Halvorsen) og deres fire barn, Helene (Silje Storstein), Charles (Jakob Oftebro), Isak (Eilif Hartwig) og Harry (Carl Martin Eggesbø)», heter det fra Nordisk Film.

– Det er på høy tid at denne delen av vår historie finner sin vei til det store lerretet, sier produsent Martin Sundland.

Manus er skrevet av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad. Forventet premiere er høsten 2020.