- Jeg satt i sofaen og så på film da jeg fikk varsel om at bandet vårt hadde blitt nevnt på Twitter av Lars Ulrich. Jeg tenkte at dette kan ikke stemme, sier Jørn Kaarstad til Trd.by. Han er vokalist i trondheimsbandet Bokassa, sammen med Bård Linga og Olav Dowkes.

Kaarstad tenkte at dette måtte være noen andre enn selveste trommisen i Metallica. Et band det er en underdrivelse å kalle verdenskjent.

- Men så kom samme melding opp på instagrammen hans også.

Lite søvn i natt

Ulrich legger nemlig ut en teaser for hva som skal spilles i hans radioprogram «It's electric!» samme kveld. Altså natt til mandag, denne uka. I teaseren nevner han Bokassa.

- Han skulle sende fra midnatt, så jeg ventet og ventet. Og så var det faktisk oss, forteller en entusiastisk Kaarstad, og legger til at han ikke har sovet så mye i natt.

- Jeg ser for meg Ulrich sittende i en eller annen millionvilla, og ser på Youtube der han ser på en video fra en bar i Trondheim. Det er en veldig rar tanke.

Ulrichs nye favorittband

- Riff, riff, riff! sier Metallica-trommisen etter å ha spilt Bokassas sang.

- Dette er bandet Bokassa fra Trondheim i Norge. Jeg har hørt på bandet de siste ukene, og dette er mitt nye favorittband. «They are insanely cool».

Ulrich skryter videre blant annet av videoen til sangen «No Control», som er spilt inn på Mellomveien i Trondheim. Musikkvideoen har ei scene, der gutta i bandet synger og drikker øl. Flere popper opp fra bakgrunnen og synger med i sangen.

- Det høres ikke ut som noe særlig til konsept, men det fungerer og er skikkelig kult.

De diskuterer videre i radioprogrammet at uansett når skandinavere møtes for å drikke øl, er det verdt å få med seg.

- Det vil bli underholdende.

Natt til mandag ble Bokassa nærmest skrytt opp i skyene av selveste Lars Ulrich. En av grunnleggerne i det amerikanske bandet Metallica. Foto: Erlend Lånke Solbu

- Lever lenge på den

- Hva betyr dette for dere?

- Det er helt sinnsykt. Verdens mest kjente trommis har hørt på vårt bittelille band. Vi lever jævlig lenge på den, sier en fornøyd Kaarstad.

De tre musikerne dannet bandet for fire år siden, og debutplata «Divide & Conquer» kom i mars i fjor. Trd.by har tidligere skrevet om at Kristopher Schau også digger Bokassa. Kaarstad er usikker på hva den positive oppmerksomheten kan føre med seg.

- Kanskje får vi noen flere festivaler. Er vi heldige var det noen med makt som hørte på og likte det, og tenker at de kanskje burde booke oss.

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook

Til daglig jobber Kaarstad med radio. Han er kanskje mer kjent som bare Jørn, etter hans år som «Jørn» på P3. Nå er han i P13 i et nytt musikkprogram med samme navn. Resterende bandmedlemmer jobber til daglig som lydmann og lærer.

- Hvor mye tid går med til bandet?

- Vi øver to ganger i uka, og spiller så ofte vi har mulighet. Det er ingen av oss som har andre hobbyer.

- Hvor vil dere med musikken?

- Vi vil ut til norske festivaler. Kanskje dette hjelper? Hva enn som skjer så har i alle fall Lars Ulrich hørt og likt musikken vår.