– En pen økning fra samme periode i fjor, sier administrerende direktør Espen Lundberg Pedersen i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

I samme periode i 2022 ble det nemlig solgt 1.979.525 billetter. I fjor ble det totalt solgt 8,8 millioner kinobilletter i Norge mot 5,7 millioner billetter i 2021. I 2020 kunne norske kinoer vise til totalt 4,8 millioner solgte billetter, mens det året før var oppe i 11,3 millioner.

– Vi gleder oss over den positive utviklingen i Kino-Norge. Folk er tilbake på kino – og vi får stadig flere og mer attraktive filmer. Det stoppet også litt i produksjonen av filmer under covidperioden, men nå ser vi at filmtilbudet blir stadig bedre. Vi lever av et attraktivt og mangfoldig filmtilbud, sier Lundberg Pedersen.

Han tviler likevel på at tallet for 2023 vil passere 11 millioner kinobesøk, som norske kinoer hadde før covid i 2019.

– Men jeg tror vi skal passere 10 millioner billetter. I 2024 regner jeg med vi passerer 11 millioner med god margin og fortsetter den sterke veksttakten.

Tidlig i første kvartal var dragerne filmer som «Kampen om Narvik», «Avatar: The Way of Water» og «Folk og røvere i Kardemomme by», mens det nå på tampen har vært «Shazam! Fury of the Gods», «KuToppen – På Sporet», «John Wick: Chapter 4» og «Dancing Queen». De fortsetter å gå på kino påsken gjennom, og får selskap av nye titler som «Super Mario Bros The Movie», «Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves"», «Agent Max», «King – min venn løven», «Boy from Heaven».

– Det er ikke slik at det har vært et par filmer som har dratt nordmenn til norske kinosaler, men det har vært mange filmer som har fått gode publikumstall. Vi har en sterk meny denne påsken. Her er det filmer for store og små, Film & Kino-direktøren.

Mest sett hittil i 2023

* Mest sett hittil i år: «Kampen om Narvik» – 329.645 solgte billetter i 2023, og med tallene for desember i fjor er den oppe i et besøk på 524.248.

* Nest mest sett: «Avatar: The Way of Water» med 319 465 solgte billetter, og er med fjorårstallene oppe i 695.272.