– Jeg hadde ingen konkret plan om å gi den ut. Mottagelsen har vært kjempeartig, sier Larsen, som selv anslår at låta har oppunder 200 000 visninger fordelt på flere Tiktok-videoer.

  • Denne har fått 40 000 visninger og viser deler av sangteksten:

Tidligere har Larsen spilt i trondheimsbandet 22, deltatt i Melodi Grand Prix og gitt ut flere radiohit-er. Han levde livet som fullt satsende artist.

– Jeg ble lei av å sitte og skrive, og så var det mange som hadde meninger om ditten og datten. Jeg sa til slutt fra meg alt, sier Larsen som isteden har tatt seg en industrijobb på Orkanger.

Savnet Trondheim

Nidaros omtalte låtslippet først.

– Jeg flyttet tilbake til Trondheim og håper musikken bærer litt mer preg av å være tilbake på bakken. Jeg har generelt savnet litt stabilitet i livet, sier Larsen, som er fra Orkland.

I to og et halvt år har han bodd i Trondheim, i bydelen Bergheim. En dag nøyt han solnedgangen og et glass vin. Følelsene som tok ham da, ble inspirasjonen til låta «Trondheim», som han slapp på fredag.

– Bare tenk på hvor fint, godt og trygt vi har det. Jeg fant ikke ut hvor mye jeg savnet Trondheim før jeg flyttet ut. Det tror jeg det går an å kjenne seg igjen i, sier Larsen om teksten i låta.

Et av promobildene til hyllestlåta om Trondheim. Foto: Erlend Viken

Larsen sier det hjelper mye å kunne se at folk tar imot låta på en god måte i sosiale medier. Da han slapp en snutt på Tiktok, var «Trondheim» kun en demo.

– Åge er et kjempeforbilde

– Hvilken betydning har det hatt at låta tok litt av på Tiktok?

– Det var noen som ville at jeg skulle si «Trondhjem» istedenfor «Trondheim». Jeg har hørt begge deler, og da ble det «Trondheim» til slutt. Ellers så skrev jeg versene etter at jeg la ut på Tiktok. Det har betydd noe i den grad at jeg har satset mer på låta og engasjert de flinkeste folkene jeg kjenner, sier Larsen.

Han har fått med seg artist Hanne Mjøen, Conor Patrick (også produsent av låta), Axel Lindroth og Håvard Sundland som låtskrivere.

Nå vil han for alvor melde seg som en trønderartist.

– Åge (Aleksandersen) er et kjempeforbilde for meg. Det trønderske folk skal fortsatt å ha sånne låter, men jeg tror ikke det er negativt at det kommer flere og i en litt mer oppdatert sjanger, sier Larsen.