Mulligan ble nylig Oscar-nominert for den sterke filmen «Promising Young Woman». Innspillingen begynner til sommeren, og det er «Unorthodox»-regissør Maria Schrader som har regi, skriver Deadline.

Megan Twohey og Jodi Kantor er de to New York Times-journalistene som først satte på trykk fortellingene om filmprodusentens overgrep mot blant annet kjente skuespillere som Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Rosanna Arquette og Rose McGowan. Dermed startet MeToo-ballen å rulle. Den endte som kjent med at Harvey Weinstein ble dømt til 23 års fengsel.

Det vanket Pulitzerpris for arbeidet med avsløringene om Hollywood-mogulen. Den delte de med Ronan Farrow i The New Yorker, som trykket sin historie om Weinstein fem dager etter New York Times.

Her er originalene: Jodi Kantor (t.v.) og Megan Twohey, journalistene i New York Times som startet Harvey Weinstein-avsløringene. Foto: Evan Agostini

To år senere skildret Kantor og Twohey sin utredning i boken «She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement», og det er denne utgivelsen – kalt «en instant «klassiker innen undersøkende journalistikk» av Washington Post – som er utgangspunktet for filmen «She Said».

For dette handler ikke primært om Weinstein og skandalene, men om et journalistteam som utelukkende besto av kvinner som jobbet med saken tross trusler om søksmål og skremsler. Historien fortelles på samme måte som i filmer som «Spotlight» og «Alle presidentens menn».

Manus er skrevet av Rebecca Lenkiewicz, som vant Oscar for den polske filmen «Ida», mens Brad Pitts produksjonsselskap Annapurna lager filmen for Universal-studioet.