Det er Sindre Strand Offerdal og Gina Bernhoft Gørvell som skal portretterer det unge kronprinsparet. Anders Baasmo og Anneke von der Lippe spiller henholdsvis kong Olav og dronning Sonjas mor, Dagny Haraldsen.

Planene om å lage drama, basert på den kjente kjærlighetshistorien, har vært kjent en stund, og nå er det klart at innspillingen vil ende opp som TV-serie, på Viaplay.

Dramaserien skildrer motstanden det unge paret møtte. For at de skulle få gifte seg, var de avhengig av kongens velsignelse, og aldri før hadde en europeisk tronarving inngått giftermål med en borgerlig person.

Sindre Strand Offerdal, som skal fylle rollen som kronprins Harald, sier blant annet om rolleutfordringen:

– Det er naturligvis en dyp respekt og litt ærefrykt som ligger i bunn, men jeg håper å kunne ta noen sjanser, slik jeg tror Hans Majestet selv ville gjort.

Gina Bernhoft Gørvell, som spiller rollen som Sonja, sier på sin side følgende, via pressemeldingen:

– Det at begge er til stede i dag, gjør jo at man nærmer seg stoffet med ærefrykt og respekt. Så jeg er glad, men selvfølgelig også nervøs, for å fremstille en person som alle kjenner og har et forhold til.

Innspillingen blir en av de største Viaplay-produksjonene til dags dato, og den første sesongen vil bestå av fire episoder.

Serien om kongeparet får tittelen «Harald og Sonja», og lages av produksjonsselskapet Paradox. Den er skrevet og regissert av Vibeke Idsøe.