Durst, en mangemillionær som HBO-dokumentaren «The Jinx» handlet om, har alltid avvist anklager om at han skjøt sin venn Susan Berman med en kule i bakhodet i hennes hjem i Beverly Hills i 2000.

Ifølge retten ville han hindre at hun snakket med politiet om forsvinningen til kona hans Kathleen i 1982.

Men i forrige måned ble 78-åringen funnet skyldig i drapet av en jury etter åtte timers rådslagning, og torsdag ble han dømt til livstid i fengsel uten mulighet for løslatelse.

– Drapet var et vitnedrap. Det er et uhyre skjerpende forhold i denne grusomme forbrytelsen, sa dommer Mark Windham da han leste opp kjennelsen i forrige måned.

Mangemillionæren fra New York er tidligere frikjent for drapet på en nabo og har lenge vært mistenkt for drapet på kona.

Falskt alibi

Berman ble funnet skutt i hodet i sitt hjem i desember 2000. Ifølge venner hadde hun fortalt at hun ga Durst et falskt alibi etter at kona hans forsvant.

Ikke sett HBO-dokumentaren? Dette er traileren:

I retten tegnet aktoratet et bilde av en rik narsissist, som mente loven ikke gjaldt for ham. Til tross for at saken kun omhandlet drapet på Berman, la aktoratet også fram beviser knyttet til drapet på naboen og forsvinningen til kona.

Durst ble pågrepet i 2015 på et hotell i New Orleans, der han hadde søkt tilflukt mens oppmerksomheten igjen ble rettet mot sakene hans gjennom TV-dokumentaren, «The Jinx».

Tilståelse

I den siste episoden av dokumentaren ble han forelagt bevis mot ham, og da kom det som aktoratet mener er en tilståelse. Mikrofonene fanget nemlig opp at han snakket til seg selv på badet etter å ha sett bevisene.

– Det var det, du er tatt, kan man høre Durst mumle til seg selv.

Durst er født inn i en av USAs rikeste familier. Familien har blant annet eid kontorbygninger på Manhattan.