- Ylvis er verdensmestere på fjas og moro, og fjas og moro er morsmelken til Uka, sier Ukesjef Julian Mæhlen.

Sist Bård og Vegard Ylvisåker turnerte med konseptet The Expensive Jacket Tour solgte de ut Oslo Spektrum, spilte for 6000 mennesker i Bergen, og var også i Trondheim på Olavsfesten.

Konserten i Dødens dal blir duoens eneste fremførelse av showet i år.

«Galskap fra ende til annen»

«Tenk på en rockekonsertklisjé, hvilken som helst rockekonsertklisjé, og jeg tør nesten love deg at den er der» skrev Dagbladets anmelder da showet ble satt opp for første gang i 2014. VG trillet en femmer på terningen, og kalte det «galskap fra ende til annen, men det er morsom galskap, sunn galskap og ikke minst ufarlig galskap».

Fem år etter Ylvis-brødrene viste showet for 8500  oppmøtte i et utsolgt Oslo Spektrum, kommer de til Dødens dal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix

Publikummere teltet utenfor Oslo Spektrum for å få de beste plassene, og Ylvis-brødrene tok også med seg turneen til Sverige der de blant annet spilte foran 4000 oppmøtte i Globen.

Sangen The Fox ble en kjempehit, og endte på sjetteplass på den internasjonalt anerkjente lista Billboard top 100, som nest høyeste plassering av noen norsk artist, kun slått av A-ha. I skrivende stund har sangen over 800 millioner avspillinger på Youtube. Låta ga Ylvis en internasjonal fanskare og det er rapportert at publikum kom så langt som fra Texas for å se showet i Oslo Spektrum.

- De største revystjernene Norge har hatt

Brødrene gjorde sin profesjonelle debut i år 2000, og med TV-programmet «I kveld med Ylvis» som startet i 2011 ble de kjent for de fleste. Programmet kombinerer det klassiske talkshowformatet med innslag av originale sanger laget og fremført av brødrene. Det tok for alvor av da nevnte sang The Fox ble sluppet i oppkjøringen til sesong 4.

Vegard og Bård Ylvisåker har vært TV-yndlinger siden de slo gjennom i 2000. Her i kjent stil fra «I kveld med Ylvis». Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

I fjor hadde de premiere på TV-serien Stories from Norway, og for den ble de nominert til publikumsprisen under Gullruten 2018, og selve serien vant to priser og var nominert i totalt syv kategorier.

- Uka har laget revy i over hundre år, så det midt i blinken for oss å invitere de største revystjernene Norge har hatt. Jeg sier som trøndere flest: «Det e artig å flir», sier Ukesjef Mæhlen.

Showet holdes i Dødens dal 5. oktober, og billettsalget begynner fredag 23. august klokka 12.00.