Teppet går opp for ordinær premiere over hele landet første juledag.

Mandag er billettsalget til filmen i gang, og det er en film folk har ventet lenge på som nå melder seg – etter flere utsettelser. En undersøkelse gjennomført av Filmweb i september viste at «Kampen om Narvik» topper listen over filmer det norske kinopublikum ser mest fram til i andre halvår.

– Vi opplever at filmen vekker et enormt engasjement, og nå ser vi fram til at filmen endelig skal få møte et stort publikum, sier produsent Aage Aaberge.

Klar for storfilmslipp: F.v.: skuespillerne Carl Martin Eggesbø og Kristine Hartgen. Regissør Erik Skjoldbjærg står til høyre. Nå nærmer det seg premiere på «Kampen om Narvik». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Han kan også fortelle om en ganske unik satsing:

– «Kampen om Narvik» er en bredt anlagt og høyst relevant kinofilm, som vi håper fungerer som en inngang til en viktig del av norsk krigshistorie. Krigen i nord fortjener større plass i vår nasjonale bevissthet. Derfor lanserer vi tidenes mest omfattende opplegg for skolekino. Sammen med Educational Storytelling har vi utarbeidet en nyskapende og digital kunnskapsreise for skoleelever.

Foto: Nordisk Film

Aaberge forteller om omfattende research og et tett samarbeid med Narviksenteret under arbeidet med filmen, som har handlingen satt til krigsdagene. Men han understreker at filmens hovedkarakterer er fiktive.

I rollene finner vi blant andre Carl Martin Eggesbø, Kristine Hartgen, Stig Henrik Hoff, Kari Bremnes, Henrik Mestad og Mathilde Cuhra. Regien er ved Erik Skjoldbjærg, mens Christopher Grøndahl har levert manuset.