Serien beskrives som en moderne tilnærming til den tradisjonelle såpeserie- sjangeren. Den tar oss med til fiktive Hammarvik, der en seriemorder går løs.

Det var den svenske krimforfatteren Camilla Läckberg som hadde ideen til serien, og hun har også sittet i manusgruppen, skriver TT. Läckberg var i sin tid fan av såpeserier som «Rederiet» og sier:

– Da jeg pitchet ideen innså jeg at jeg ikke var alene om å savne sjangeren, den falt i veldig god jord.

Hovedpersonen i serien heter Johanna og i denne rollen møter vi Disa Östrand. Hun spiller politibetjenten som vender hjem til barndomsstedet for sin mors begravelse. Minner og konflikter – samt nye og gamle relasjoner – er stikkord.

Serien får premiere 20. oktober på Viaplay, og på rollelisten finner vi blant andre Emma Broomé, Mirja Turestedt, Linda Santiago, Ashkan Ghods, Marie Robertson, Lars Väringer og Amanda Lindh.

Serien regisseres av Peter Lindmark, Åsa Kalmér og Andreas Lindergård, og produseres av Nordisk Film TV.

Läckberg er også aktuell på annet hold. 8. september lanseres boken «Vinger av sølv» her i Norge, som følger opp «Gullburet». Det er klart for en ny hevntokt med Faye, en kvinne med brede skulderputer som slår seg opp i forretningslivet. «Gullburet» var den mest solgte boken i Sverige i 2019, melder Gyldendal.

Camilla Läckbergs bøker har solgt mer enn 26 millioner i mer enn 60 land. Flere av bøkene hennes er filmatisert.