Filmen har hentet inspirasjon fra Disneys parkattraksjon og båtferd med samme navn. Men ifølge Filmpolitiet låner nok «Jungle Cruise» mer fra filmserier som «Indiana Jones», «Pirates of the Caribbean» og «The Mummy» – for å nevne noen.

Disneys visjon med båtferden var at den skulle ta publikum gjennom et jungellandskap og samtidig by på en del opplæring.

Men når konseptet har «gått til filmen», er det nok snarere action som gjelder.

– Målet vårt var å lage en film som «kidnapper» publikum og tar dem med på et to timer langt eventyr, sier Emily Blunt til TT.

Leder an på actionfylt ferd: Emily Blunt. Foto: Richard Shotwell

Livgivende blomster

Hun spiller den handlekraftige Lily Houghton som sammen med broren sin Jack engasjerer skipperen Frank (Dwayne «The Rock» Johnson) for å innta Amazonas dype jungel – på leting etter helbredende vekster.

Filmens handling er satt til første verdenskrig, og etter seg har de blant annet en ondskapsfull tysk prins som også er på leting.

Nyhetsbyrået TT skriver at filmen føles som en blanding av «Jakten på den forsvunne skatten» og «African Queen» – med en klype «Pirates of the Caribbean» strødd over.

– Ja, nettopp, bekrefter Emily Blunt når TT møter henne og Dwayne Johnson i en Zoom-samtale.

– Det vi ville, var å lage en film som har den samme atmosfæren som de filmene du nevner, filmer jeg så da jeg vokste opp – som «Kampen om den grønne diamant».

– Pandemien gjorde at vi måtte utsette premieren, noe som var trist. Men samtidig føles det veldig bra at den kommer nå. Jeg tror dette er en film publikum trenger nå.

Action-glad

Det er Emily Blunt som står for de fleste av filmens actionscener. Har hun noensinne fått lov til å være så tøff og slagkraftig i en film før? Hun ler, før hun svarer:

– Nei. Jo! Muligens i «Edge of Tomorrow», der jeg lar Tom Cruise få gjennomgå. Men det er riktignok bare i én scene.

Blunt har ikke reist Jungle Cruise-turen i Disneyland, men det har Dwayne Johnson gjort.

– Den er morsom. Det er lett å forstå at den er blitt ikonisk, mener han. Og letter på sløret om mulige oppfølgerplaner.

– Vi diskuterer med Disney. Alt avhenger nok av hva publikum mener om denne filmen, men vi har begynt å sondere terrenget når det gjelder en fortsettelse. Vi krysser fingrene.

«Jungle Cruise» fikk norsk premiere 28. juli på Disney+.