Det skriver BBC, som noterer seg at 100 000 britiske fjernsynsseere fikk med seg serien da den hadde sendestart på Channel 4 sist helg.

Serien, som er en humoristisk historie om hvordan en helt vanlig lærer blir president i Ukraina og «ærligheten vender tilbake til politikken», hadde premiere i 2015 og gikk i tre sesonger. Den fikk også en spin-off-film. Serieslutt sto i 2019 – da Zelenskyj ble valgt til president.

Noen avsnitt ligger ute på Youtube, og tidligere har også Netflix hatt rettighetene til å vise den. Ifølge The Wrap har TV-selskap som MBC i Midtøsten, ANT 1 i Hellas og PRO TV i Romania allerede klart å få visningsrettigheter.

«Servant Of The People» er nå etterspurt verden over. Foto: Eccho Rights

Det er det svenskbaserte selskapet Eccho Rights som distribuerer «Servant Of The People», og direktør Fredrik af Malmborg sier til The Wrap at han synes det å sikre seg senderettighetene «er det beste et medieselskap kan gjøre nå for å vise sin støtte».

– Jeg synes det er virkelig heroisk det han gjør og jeg synes det er et perfekt måte å signalisere sin støtte for hans arbeid og måten han står imot grusomhetene, sier af Malmborg. Som har lovet at Eccho Rights vil gi 50 000 Euro – som er omtrent det de vil tjene på rettighetssalget – til Ukrainas Røde Kors. De har også fjernet alle russiskeide og -produserte serier fra sin katalog.