Nå har det nemlig skjedd som alle har ventet på: At James Camerons 1991-film «Titanic» skulle bli passert av filmskaperens nyeste film «Avatar: The Way of Water».

Nå har «Avatar»-oppfølgeren som hadde premiere i fjor rundet 2,2433 milliarder innspilte dollar på verdensbasis – og det er nok til akkurat å gå forbi «Titanic» med sine 2,2428 millioner dollar, melder Variety.

Listen over tidenes mest innbringende kinofilmer toppes av «Avatar» med 2,92 milliarder dollar i inntekt, med «Avengers: Endgame» på andreplass på 2,7 milliarder dollar og altså ny på tredjeplass «Avatar: The Way of Water».

James Cameron er dermed den eneste filmskaperen i historien som har tre filmer som alle har innbragt to milliarder dollar eller mer. Han har regissert filmhistoriens tre av filmhistoriens fire mest innbringende filmer.

– Han fortsetter å jage seg selv på billettinntektstatistikken. Han vet helt klart hvordan han skal få et moderne publikum i tale, sier Shawn Robbins, sjefanalytiker hos BoxOffice Pro.

Kanskje fortsetter jakten – for å desember 2024 får tredje «Avatar»-film premiere, fulgt av nummer fire og fem i årene som følger.