Hennes egen superheltfilm, andre runde ut med «Wonder Woman», har fått premieren sin utsatt tre ganger på grunn av koronapandemien.

Nå er hun blant de mange sterke filmnavnene i Hollywood som ber den amerikanske regjeringen om å slenge ut en redningsline til den hardt rammede kinobransjen.

– Stenger vi dette, er det ingen reversibel prosess. Vi kan miste det å gå på kino for alltid, sier Jenkins i et intervju med Reuters.

«Wonder Woman»-regissør Patty Jenkins frykter at de store studioene vil vende seg mot strømming – og vekk fra å lage kinofilm. Foto: Richard Shotwell / AP

Den profilerte regissøren sier at omfattende kinolukking vil føre til at Hollywood-filmstudioene slutter å investere i film beregnet på det store lerretet – og heller vende seg mot strømming på nett i stedet.

– Det kan skje det samme som med musikkbransjen. Hvor man smuldret opp hele bransjen gjennom å gjøre det umulig å gå med profitt, sier Pattie Jenkins. Hun er klar i talen på at det ikke er noe alternativ for hennes «Wonder Woman 1984»-film å gå rett på strømming – slik for eksempel Disney gjorde med «Mulan».

Med Gal Gadot på ny i hovedrollen som den kvinnelige superhelten har filmen nå fått premiere i romjulen – seks måneder etter sin opprinnelig planlagte dato i juni.