«Norske mann i hus og hytte» topper bokhandlerkjeden ARKs bestselgerliste denne uken, etter at førsteopplaget har gått unna. Nå trykker Kagge opp andre opplag, og Ken André Ottesen kan dermed notere seg 5.500 eksemplarer.

– Jeg er veldig glad for at den åpenbart har truffet noe som står sterkt i den norske folkesjelen: Å kunne le selv når vi står til knes i en dyp krise, sier Ottesen.

- Var det lov å le nå, liksom?

Instagram-kontoen Badesken har 226 000 følgere, og i anledningen den nye boken – den tredje ut – har Ottesen gjort et utvalg av det forlaget kaller «de festligste eksemplene fra lokale medier om hvordan nordmenn har taklet unntakstilstanden i 2020».

Instagramkontoen Badeskens opphavsmann Ken André Ottesen har nå samlet de beste koronaklippene i sin tredje bok ut, kalt «Norske mann i hus og hytte». Foto: Kagge / handout

Stikkord er hytteforbud, klemmeforbud, dopapirhamstring, stengte skoler og helt uendelige mengder tid i eget selskap.

– Jeg vurderte lenge å gi Badesken en pause da koronakrisen slo inn over landet. Var det lov å le nå, liksom? Men jeg skjønte ganske raskt at det var det folk trengte. Det er lett å le når man er glad, men det er viktigere å le når man er lei seg. Så jeg publiserte så mye jeg kunne på kontoen, og jobbet samtidig med en idé om hvordan jeg skulle hylle den største nasjonale dugnaden siden krigen. Det ble en myk hyllest mellom harde permer, oppsummerer Ottesen, som ifølge forlagets pressemelding er mest fornøyd med kapitlet han viet de gamle.

– Det er én gruppe som har imponert meg aller mest gjennom det jeg har lest: De eldste. De var mest utsatt, og det var deres venner som døde. Likevel sto de frem med en stoisk ro, et mot og en moral som har gjort stort inntrykk på meg.

«Du er naken på kommune-TV!»

  • Lierposten rapporterte om Øystein som syklet opp Ringveien 89 ganger på 15 timer («Ikke så mye annet å finne på»).

  • Avisen Raumnes meldte om kommunalsjefen som ikke helt fant ut av når kameraet var på under videomøtene, og plutselig fikk meldingen «Du er naken på kommune-TV!».

  • Bergens Tidende gjenga en Geilo-lege som ba bergenserne holde seg unna kommunen også etter at hytteforbudet var opphevet.

  • Fremover i Narvik kunne vise frem en ordfører som med en selvklipt koronasveis lignet mistenkelig på diktatoren Kim Jong-un.

  • Trønder-Avisas fortalte om Reidar (85) som gratulerte kona Reidun (84) med dagen ved å spille og synge utenfor vinduet på gamlehjemmet, siden smitteverntiltakene hindret Reidar i å komme innenfor døren.

  • NRK rapporterte om de to 71 år gamle tvillingbrødrene Ola og Pontus, som bor på hver sin side av svenskegrensa, men møttes hver lørdag på Svinesundsbroen for å prate – en meter fra hverandre.