Onsdag 18. juli er det tid for VG-lista, og i år for første gang på Kristiansten Festning.

Det er forventet mange reisende til og fra konserten, og derfor er det lurt å forberede seg på reisen.

Shuttlebusser fra sentrum

I forbindelse med konserten kjører AtB shuttlebusserfra Trondheim sentrum til Festningen i tidsrommet 16.00 til 18.00. Disse bussene har avgang i Munkegata, og kjører østover Olav Tryggvasons gate, Innherredsveien, Stadingeniør Dahls gate og til Festningsgata.

Etter konserten er over settes det igjen opp nye shuttlebusser, som starter ved Festningsgata, og kjører videre via Eidsvollsgate, Chr. Frederiks gate, Klostergata, Prinsens gate , Dronningens gate, og til slutt til Munkegata.

Disse bussene har ordinær billettering.

Det blir satt opp ekstrabusser i tillegg til tog hos NSB. Foto: NSB

Ekstrabusser og tog til Steinkjer

I en pressemelding opplyser NSB at det kjører ekstrabusser, i tillegg til togavgangen fra Trondheim S klokken 21.10 til Steinkjer.

- Det er hyggelig at så mange foreldre, barn og ungdom strømmer til VG-lista for å høre idolene sine opptre. Av erfaring fører dette til svært mange reisende, og vi i NSB vil gjøre det vi kan for en best mulig reise, sier markeds- og kommunikasjonssjef i NSB Nord, Hilde Lyng, og fortsetter:

- Erfaringsmessig er det flest reisende på avgangen fra Trondheim S klokken 21.10 til Steinkjer. Derfor kjører vi ekstrabusser til denne avgangen.

Skal du ta en av disse ekstrabussene må du til Trondheim S, fordi de ikke stopper på blant annet Lademoen eller Lilleby. Alle som skal av mellom sentralbanestasjonen og Værnes bør derfor ta toget, forklarer Lyng.

Markeds- og kommunikasjonssjef i NSB Nord, Hilde Lyng. Foto: NSB

- Ellers anbefaler vi reisende, spesielt de som ikke reiser ofte med kollektivtransport, å forberede ungdommen og barna godt til reisen. Det kan også være lurt å kjøpe returbilletten i forkant. Gjerne via NSB-appen, så slipper du å bli stående i kø ved automatene på Trondheim S før avgang, sier Lyng.

Skal du fra Trondheim og sørover til Heimdal, Melhus/Lundamo etter konserten, er det ikke satt opp ekstra busser her. Det har tidligere år vært plass til alle i toget som går fra Trondheim S klokken 20.32.

Tips til forberedelser du kan gjøre før du og/eller barnet ditt skal reise:

  • Beregn god tid til reisen, i og med at det er mange som forventes å reise med toget samtidig.

  • Forbered barnet på at det kan være mange reisende denne dagen.

  • Foreldre må være forberedt på å gi barna beskjed om at de kanskje må ta et annet tog enn avtalt, og at de da blir hentet om annen transport ikke er mulig.

  • Husk at du som foreldre/foresatt er ansvarlig for ditt barn. Det er du som bestemmer om barnet er modent nok til å reise alene på toget.

  • Fortell barnet ditt hvordan det skal reise til og fra VG-lista med tog og sjekk om det er alternativer til toget.