– Oi, vi hørte ikke ringeklokka. Vi har nettopp begynt på et nytt prosjekt.

– Vi begynte for 15 minutter siden.

På Austrått i Sandnes sitter to foreløpig ukjente DJer og jobber med det neste store. Rommet er helt mørklagt, og det eneste som er synlig, er lyset ved mikrofonen og lyset fra datamaskinen.

Til tross for at de ikke er veldig kjente i nærmiljøet enda, har de 1,5 millioner avspillinger på Spotify. Flesteparten av lytterne bor i USA eller Tyskland.

Holdt på siden videregående

Duoen kaller seg Sumix, og består av Sondre Bjelland (20) og Arild Aas (20). De har laget musikk sammen siden videregående, da de begge gikk musikklinja.

– Vi visste begge hvem hverandre var, men det tok litt tid før vi ble kjent, sier Bjelland.

– Noen måneder, sier Aas.

Man merker fort at dette er to som tilbringer mye tid sammen. De fullfører hverandres setninger, jobber på Coop Obs Bygg sammen, og lager musikk. Nå skal de også flytte inn på Håbafjell sammen. Det tror de kommer til å gå fint.

– Vi har aldri hatt en stor krangel, sier Bjelland.

– Men du irriterer meg så sykt når du kiler meg, sier Aas.

– Litt småirritasjoner blir det jo, sier Bjelland.

De tror likevel ikke at de kommer til å bli lei av hverandre. De er mer bekymra for at det vil bli for lyst i den nye leiligheten de har funnet. De liker seg nemlig best i mørket.

Navnet er latin... på en måte

Navnet Sumix kommer fra deres første låt, Proximus. Da de gikk på Vågen hadde de nemlig bestemt seg for at alle låtene skulle ha et navn fra latin, og de fem siste bokstavene i Proximus er simux baklengs - derav navnet.

– Vi fant ut at vi skulle være like hipster og sære som andre på Vågen, sier Bjelland og ler.

– Men det tok ikke av før vi ga oss med de latin-greiene. Da vi gikk vekk fra det, fikk vi 300.000 plays på neste låt, sier Aas.

Musikken beskriver de som «summer vibes». «Tropical house»-begrepet mener de både er «cringe» og oppbrukt.

Vil leve av musikken

Aas’ far er pianist, og han har produsert sin egen musikk siden han var tolv år gammel. Bjelland har drevet med det meste av idretter, men han har alltid likt å synge.

– Og han ble alltid valgt til å være solist på skolen, sier Aas.

Foreløpig ønsker de seg ikke inn i et plateselskap, med mindre de blir forsikret om at de får full kunstnerisk frihet. Duoens drøm er å leve av musikken.