For trettende året på på rad reiser P4 på Vinterlyd-turné, og tirsdag kommer en rekke artister til Torget i Trondheim. Radiokanalen feirer 25 år i år.

– Musikk, underholdning og glede har vært hovedingrediensene på P4 i 25 år, så når vi nå jubilerer er det bare rett og rimelig at feiringen handler om nettopp dette, sier P4-sjef Kenneth Andresen.

– Nå gleder vi oss til å ta med oss noen av de aller største P4-artistene gjennom tidene ut på konsertturné for å feire sammen med lytterne, sier han.

Hvem kommer?

Rapduoene Nico & Vinz og Madcon kommer. Førstnevnte har spilt på alt fra «The Ellen DeGeneres Show» til å opptre for Barack Obama i hagen til Det Hvite Hus. Madcon trenger vel strengt tatt ingen utfyllende beskrivelse - Yosef og Tshawe vil nok lage god stemning slik de alltid pleier.

Nico & Vinz under Vinterlyd-konserten i Stavanger. Foto: P4

Donkeyboy kommer, og det gjør også Thomas Løseth, som stakk av med seieren i The Voice 2017. I tillegg kommer DJ-en bak CLMD, Martin Alexander Bjercke.

De tre siste artistene som skal dukke opp i Trondheim tirsdag er Tone Damli, Chris Holsten som har blitt streamet millioner av ganger, og Serlina Wiig Sulebakk som var med i The Stream 2016.

Ikke skulk skolen

Selv om området åpner klokken 16.30, begynner ikke konserten før klokken 18.30. Alt er gratis, og to timer før konserten blir det stor markedsplass med konkurranser, smaksprøver og premier. Også tidligere Paradise Hotel-legender dukker opp her!

Arrangørene forklarer at det er liten hensikt å komme lang tid før aktivitetene på Torget starter. De oppforder derfor å komme etter skoletid - om noen kommer riktig tidlig, kan de bli vist bort fra området.

Arrangørene venter mellom 5 000 og 10 000 publikumere på Torget tirsdag kveld. Her fra konserten i 2017. Foto: Terje Svaan

Ekstra busskapasitet

I forbindelse med konserten setter Atb inn ekstra busser. Fra Trondheim sentrum vil ekstra busser kjøre ved behov etter konsertslutt, på ruter både i by og region.

Atb anbefaler reisende å beregne god tid både før og etter arrangementet, og råder folk til å ha billetten klar når de kommer om bord.

Kle deg godt

Ifølge Yr.no er det meldt 3-4 grader mellom klokken 12 tirsdag formiddag og midnatt. Det er kanskje ikke den verste temperaturen, men det er også meldt regn. Det kan med andre ord bli en våt affære! Kle deg derfor varmt og godt, i tillegg til ytterklær som tåler regn.

- Unngå paraply, i alle fall om du skal stå langt fremme slik at det hindrer sikten. Ta heller på skikkelig regntøy, sier turnéansvarlig Rune Bergsvand. Han legger også til at det vil bli delt ut gratis ørepropper til publikum i de fremste rekkene.

- Vi gjennomfører uansett, og har vært i Trondheim i regnvær før. Det gikk overraskende bra, trønderne stiller opp uansett!