Mens de syv første er nye av året, er seks spor velkjente låter, inklusive «Faded».

– Jeg har sluppet en rekke singler, men det å sette sammen et helt album er veldig annerledes for meg. Det er noe jeg har jobbet med i en stund, og jeg gleder meg utrolig masse til å endelig dele albumet med omverdenen og høre responsen fra mine fans, uttaler 21 år gamle Walker i en pressemelding.

Responsen fra anmelderne var relativt lunken. Hjembyens avis Bergens Tidende konstaterer at utgivelsen er "utmattende og unødvendig" og veksler mellom "det geniale og det gørrkjedelige."

VG gir treer under overskriften «kreativ tomgang», der Walker ifølge anmelderen er «manisk dyster». Stavanger Aftenblad mener debuten er «skuffende», og kaller albumet «andresortering» både ut fra gjester og produksjon.

Dagsavisen synes å merke at Alan Walker «ikke har store ambisjoner som albumartist» og ruller opp en firer. Det samme gir Aftenposten, som kaller «Different World» for «en fin oppsummering av hans første år i rampelyset» – men etterlyser mer Alan Walker og færre gjester.

«Different World»-utgivelsen får følge av det plateselskapet Sony kaller «en massiv turné». Den starter i vinter og skal ta Walker til Europa, Asia og Nord-Amerika.