Tyga, Chris Holsten, Ballinciaga, Dimitri Vegas & Like Mike, Astrid S, Undergrunn, Lars Vaular, Isah & Dutty Dior og Moyka er blant artistene til festivalen 2.-3. september.

Nå blir det ett navn til: Cezinando.

– Det blir nydelig! Han har noen sangtekster og låter som gir skikkelig gåsehud. Han er en av artistene jeg gleder meg mest til å se personlig, og jeg tror publikum er fornøyd, sier Rachel Nordtømme, kommunikasjons- og markedsansvarlig for Festningen-festivalen, til Trd.by.

Flere navn rundt hjørnet

Siden Kristoffer Cezinando Karlsen (26) slapp debuten «Cez 4 Prez» som 16-åring, har han vært en gjenganger på hitlistene med låter som «Håper du har plass» og «Vi er perfekt men verden er ikke det»

Artisten blir beskrevet som en dyktig liveartist. I 2018 leverte Cezinando en usedvanlig sterk konsert da han spilte under Pstereo, mente Adresseavisens anmelder den gang.

Cezinando spilte under Pstereo i 2018, og Adresseavisens anmelder mente han laget «en meget minneverdig konsert». Klarer han det igjen? Foto: Helene Mariussen

Nå tar Oslo-artisten med seg den rykende ferske utgivelsen «Samtidig» i bagasjen til Festningen.

– Er dere i mål med alle artistene til Festningen i år?

– Vi har to veldig gode slipp igjen. De er rett rundt hjørnet, røper Nordtømme.

Straffedømt

Cezinando ble i mai dømt til 120 timers samfunnsstraff etter møbeltyverier, som han selv erkjente straffeskyld for.

Artisten fortalte både i retten og gjennom sin advokat at han angret sine handlinger.

– Jeg har knapt nok noensinne i min karriere møtt en klient som til de grader angrer på sine handlinger, sa Cezinandos advokat, Mette Yvonne Larsen, til NRK.