Man kan vente seg en hyllest av naturen så vel som av kjærligheten mellom far og datter, ifølge Bonnie Skoog Feeney, som medproduserer serien for Viaplay sammen med Mattias Ahren.

– Selvsagt kommer folk til å synes og tenke mye om dette. Samtidig er det viktig ikke å ta med det inn i prosessen vi holder på med, vi forsøker å stenge av det og forvalte denne serien på vår måte, sier Arehn til SVT , og er klar over alle forventningene som finnes til nytolkningen.

Første gang Astrid Lindgrens 1981-bok om den viltre jenta fant veien foran kamera, var i regi av Tage Danielsson i 1984. Den har også blitt japansk animeserie for fjernsyn i 2014, før Viaplay i fjor høst bestilte en TV-serie med to sesonger med 12 episoder.

Birk og Ronja møtes i Viaplays nyinnspilling av «Ronja Røverdatter», der innspillingen har foregått i Sverige de siste tre ukene. Foto: Viaplay

Det er foreløpig ikke offentliggjort noen premieredato.

I Erik Poppes «Utvandrerne» spilte Kerstin Linden (14) den kritikerroste rollen som Lill-Märta, datteren til Kristina og Karl Oskar. Nå er hun i gang med tittelrollen i nyinnspillingen av «Ronja Røverdatter». Hun synes det å selv spille Ronja føles «sykt, rart og gøy ut», etter å ha blitt plukket ut blant 4.000 prøvespillinger.

– Det er jo en klassisk saga som alle kjenner til. Det er så utrolig, det er liksom «det fantes en film da jeg var liten som het Ronja Røverdatter og nå er det jeg som er Ronja sier Kerstin Linden til SVT.