Det er Ash Ketchum som må ta sin caps og forlate TV-serien sammen med selveste Pikachu. Duoen har ledet den ikoniske animeserien siden 1997, og vært å se i over 1200 episoder, melder NME.

I november vant de omsider Pokémon-verdensmesterskapet etter et battle som fant sted gjennom fire episoder. De avsluttende 11 episodene med Ash og Pikachu vil bli vist fra 13. januar, og mange gamle karakterer – som Misty og Brock – vil også bli å se.

Pikachu har vært en svært populær Pokémon-karakter. Foto: AP

Inn i en nystartet serie rykker karakterene Liko og Roy, som får selskap av tre niende generasjons lommemonstre som nylig ble introdusert i de nye spillene Pokémon Scarlet og Violet. Det er ikke kjent om denne serien vil bli vist utenfor Japan, ifølge nettsiden Videogameschronicle.

– Uansett hva som skjer etter hans siste kapittel, vil han leve for alltid i hjertene til mange fremtidige generasjoner, sier Sarah Natochenny, som i 17 år lånte stemme til den engelske versjonen av Ketchum.

At han måtte kjempe så lenge for å nå målet sitt om å vinne var et bevisst valg, ifølge The Pokémon Company: Det skulle vise unge fans at det «er greit å tape og at reisen er det viktigste».