Grint fikk rollen som Ron Weasley i en alder av 11 år, og han spilte en av de tre hovedrollene i filmserien fra 2001 – 2011. Han figurerer i alle de åtte Harry Potter-filmene.

Og i likhet med sine kolleger Daniel Radcliffe og Emma Watson har Grint klart å etablere en skuespillerkarriere også etter Harry Potter, og nå er han påskeaktuell på norske TV-skjermer.

Vokste opp på Harry Potter-settet: Rupert Grint spilte Ron Weasley i mange år i oppveksten og er i dag en etablert skuespiller. Her er han fotografert i 2002. Foto: AP

Det er John Malkovich som har hovedrollen i TV-serien «Agatha Christie: Mord etter alfabetet» (originaltittel «The ABC Murders»), basert på Agatha Christies roman med samme navn.

Rupert Grint (Harry Potter) har rollen som Inspector Crome, og i øvrige roller ser vi blant andre Andrew Buchan, Tara Fitzgerald og Shirley Henderson.

I serien blir vi tatt med tilbake til 1933, og om opptakten heter det: En morder herjer i Storbritannia, kun kjent som «ABC» ved spor han legger igjen etter hvert drap. Den pensjonerte detektiven Hercule Poirot starter etterforskningen for å finne morderens identitet.

Det vanker fire episoder av den BBC-produserte serien på krimhungrige nordmenn i påsken, og fra kanalhold heter det at de to første episodene vises langfredag 19. april – mens de to siste vises påskeaften lørdag 20. april.