Også på hjemmebane i USA gikk det rake veien for «F9: The Fast Saga», som niende kapittel med Vin Diesel og hans hardtkjørende venner og fiender egentlig heter:

Selv om det bare er 79 prosent av kinoene i USA og Canada som holder åpent, kjørte «F9» inn 70 millioner dollar i åpningshelgen – etter å ha vært å vent i over et år. Det førte filmen, der Justin Lin er tilbake i regissørstolen, rett til topps i Nord-Amerika.

Dette er den første blockbusteren som har hatt premiere i år, og den bragte de totale kinotallene opp på nærmere 100 millioner innspilte dollar – noe som ifølge Deadline begynner å nærme seg normalt, førpandemisk nivå. Den satte også rekord for å ha spilt inn mest under hele pandemien.

Globalt hadde «F9: The Fast Saga» premiere i 22 nye territorier og har til nå spilt inn 334 millioner dollar. Til nå har den hatt premiere i 45 territorier, inklusive Kina, og fremdeles gjenstår en rekke viktige markeder, skriver Deadline.

Det var ikke bare på den norske Kinotoppen at den gikk rett inn på førsteplass i premierehelgen: Det skjedde også i Storbritannia, Mexico og Brasil.