– Vi vil prøve å forstå maktspillet og gruppedynamikken, sier regissøren.

– Mange har jo sitt bilde av Knutby, av hva som skjedde i denne sekten. For meg er det interessante å undersøke hva som driver folk, hvordan disse mekanismene fungerer, fortsetter han i Zoom-intervjuet med TT.

Det ligger an til en dramaserie i seks deler som skal bygge på Jonas Bonniers roman «Knutby» – en roman som er beskrevet som «En rystende og virkelighetsnær roman om hendelsene i Knutby».

Kapetanovic ser likheter mellom denne historien og det han skildret med den kritikerroste serien om religiøs fanatisme og IS-tilknytning, i «Kalifat».

– Det handler om å bruke Gud for å komme seg til makt, få fordeler og påvirke andre mennesker til å utføre handlinger, gjennom gruppepress, sier han.

Både han og produsenten Johannes Åhlund påpeker at TV-serien blir en fiktiv fortelling, og at det innebærer at ingen navn fra den mye omtalte Knutby-saken skal brukes.

– Vi legger til en distanse. Dette er ikke en dokumentarisk fortelling, og vi er mer interessert i psykologien enn i det juridiske. Der lener vi oss på valgene Jonas Bonnier gjorde da han skrev romanen sin, sier Åhlund.

Serien skal gå i innspilling i sommer og har tenkt premiere kommende vinter på C More.