I fjor hadde festivalen Åre Sessions sin urpremiere, og i slutten av april i år, nærmere bestemt 27. og 28 april, arrangeres festivalen for andre gang.

Det er ingen tvil om at Åre er en yndet skidestinasjon for oss trondhjemmere, men det er ingen hemmelighet at det også er et sted for afterski, fest og moro. Åre Sessions er et tilskudd på det svenske festivalkartet, kun 16 mil øst for Trondheim.

Så langt er syv artister klare for årets festival, og onsdag er det fire av dem som slippes i festivalens andre artistslipp:

Cezinando

Kristoffer Cezinando Karlsen, kjent under artistnavnet Cezinando, har de siste årene gjort seg bemerket i musikk-Norge. I mars 2016 vant han Urørt-finalen med låten «€PA», og senere samme år ga han ut albumet «Barn av Europa».

Cezinando fikk hele fire nominasjoner foran Spellemannprisen 2017, og i april skal han opptre i Åre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Han vant sin andre P3 Gull-pris i 2017, denne gang i klassen årets låt for «Håper du har plass». Han fikk hele fire nominasjoner foran Spellemannprisen 2017: klassene urban, årets tekstforfatter og årets album for Noen ganger og andre og klassen årets låt for «Håper du har plass». I april dukker han opp i Åre!

Rebecca & Fiona

De siste årene har Rebecca & Fiona erobret scener på løpende bånd, både i Sverige og utenlands. Med singler som «Sayonara», «Bullets» og «Pop Bitches» har duoen tatt et hopp fra den elektroniske dansemusikken og inn i popmusikkens verden.

Våren 2018 slipper de også et etterlengtet tredje album. Opptredenen under Åre Sessions skal være et «DJ-set deluxe», med det beste fra duoens karriere vevd sammen i ett.

Mwuana

Mwuana har lenge vaket langs overflaten på den svenske musikkscenen, men først nå presenterer han seg for alvor for verden.Med sitt unike uttrykk der det følsomme møter det harde, har han etablert seg som en innovatør av både svensk R&B og hiphop.

Etter en utsolgt høst-turné og en opptreden på den stappfulle førfesten til Åre Sessions, kommer Mwuana også til selve festivalen i april.

Säkert!

Det svenske språket er rimelig vakkert når Annika Norlin bruker det. Med fokus på det hverdagslige, intime og livet ellers er musikken hun skaper under navnet Säkert! hverdagspoesi.

Annika Norlin under Øyafestivalen i Middelalderparken for en del år tilbake. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Norlin har sluppet tre album, der det siste, «Däggdjur», kom ut i 2017. Der synges flere av låtene hennes av andre musikere. Nå kommer hun til Åre i april!

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no