Her i Norge trakk Super Mario Bros-filmatiseringen hele 50 544 publikummere bare i selve premierehelgen. Totalt er den nå sett av 121 536 kinobesøkere.

På hjemmebane i USA blåste «The Super Mario Bros. Movie» alle forventninger av banen og spilte inn mye mer enn selv de mest optimistiske anslag: 204,6 millioner dollar på de første fem dagene.

På verdensbasis spilte animasjonsfilmen om de to brødrene Mario og Luigi inn 377 millioner dollar, nær fire milliarder kroner – noe som topper alle andre filmer hittil i 2023, ifølge Hollywood Reporter.

«Super Mario Bros»-filmen danket også ut «Frozen 2» sin rekord fra 2019 på 358 millioner dollar for beste globale premieretall for en animasjonsfilm.

– Nintendo og Shigeru Miyamotos Mario er et kulturelt ikon som har fengslet generasjoner. Filmen bragte et utrolig bredt og entusiastisk publikum inn på kinoer verden over denne helgen, sier Universals distribusjonssjef Jim Orr.

«The Super Mario Bros. Movie» kan bli den første filmen som spiller inn mer enn en milliard dollar i 2023, og har årets beste åpningshelg. Den satte også en rekke rekorder.

Og selv om Erlend Loe, som anmeldte animasjonsfilmen for en norsk avis, prøvde å appellere til kinogjengerne om ikke å se Super Mario-filmen for å unngå at det kommer en oppfølger, er nok det løpet definitivt kjørt: Bransjenettstedet spår at det snarlig vil komme beskjed fra produksjonsselskapet Illumination, morselskapet Universal og partneren Nintendo, om at toeren er underveis.

Loe er ikke alene om å vende tommelen ned: Det gjør 56 prosent av anmeldelsene samlet på Rotten Tomatoes – mens kinopublikum har gitt «The Super Mario Bros. Movie» en score på 96 prosent, ifølge BBC.

Selv Elon Musk har blandet seg inn i filmens mottagelse, og skrev på Twitter : «Anmelderne er så fjernt fra virkeligheten».