Filmstudioet blåser liv i «Ringenes Herre»-leiren igjen, 20 år etter Peter Jacksons originale trilogi. Torsdag annonserte administrerende direktør i Warner Bros. Discovery, David Zaslav, at det nå er på plass en avtale som innebærer at det skal lage flere filmer som har rot i Tolkiens bøker, melder bransjemagasinet Variety.

Filmene skal utvikles av produksjonsselskapet New Line Cinema, som også sto bak Jacksons filmer fra 2001 til 2003.

Peter Jackson sier i en uttalelse til Variety at han og hans nærmeste «Ringenes Herre»-samarbeidspartnere – Fran Walsh og Philippa Boyens – «holder seg informert om hvert steg på veien».

«Vi ser fram til å snakke med dem og høre om deres visjon for fortsettelsen på filmserien,» heter det i en uttalelse fra Jackson og co.

Peter Jacksons «Ringenes Herre»-trilogi dro inn nærmere tre milliarder dollar på verdensbasis. Den siste filmen, «Atter en konge» fra 2003, ble belønnet med 11 Oscar. Totalt fikk de tre filmene 17 Oscar-priser.

Jacksons oppfølgertrilogi, basert på Tolkiens «Hobbiten», kom ti år senere og sto for om lag samme inntjening som «Ringenes Herre»-filmene.

I fjor høst hadde TV-serien «The Lord of the Rings: Maktens ringer» premiere på strømmetjenesten Amazon Prime Video. Handlingen i denne serien er satt til tusenvis av år før dramaene i «Ringenes Herre»-historien utspiller seg.