Regissøren mener den kommende kinofilmen «vil glorifisere en mann som misbrukte barn», skriver han i en kronikk i The Guardian. Der spør han filmskaperne om hvordan de akter å skildre øyeblikkene når den voksne Jackson tar med seg barn inn på soverommet på Neverland.

Dan Reed skapte mye oppstyr med sin kontroversielle Michael Jackson-dokumentar «Leaving Neverland» fra 2019, som ble laget for britiske Channel 4 og HBO. Der intervjuet filmskaperen to menn som hevdet seg misbrukt av popikonet som barn, og mødrene deres.

Dokumentaren rystet Sundance-festivalen, der den hadde premiere, vant Emmy-pris og ble her til lands vist på NRK. Men høstet også mye kritikk fra fans av Jackson.

«Leaving Neverland»-regissør Dan Reed går kraftig ut mot den kommende kinofilmen «Michael», og funderer over det han kaller «en øredøvende stillhet» i mediene og blant folk. Foto: AP

Nå reagerer Dan Reed sterkt på det han kaller «en øredøvende stillhet» rundt nyheten om kinofilmen, der Michael Jacksons nevø Jafaar skal spille popkongen, og der Jackson-slekten – som hele tiden har hevdet hans uskyld – er med på produsentsiden.

– Ingen snakker om å «kansellere» denne filmen, som vil glorifisere en mann som voldtok barn, påpeker Reed i aviskronikken. Denne mangelen på reaksjon i den såkalte cancelkulturens tid tolker han som at Michael Jacksons «forføreriske evner fremdeles lever i beste velgående fra graven».

– Det virker som om pressen, fansen og den store befolkningsgruppen som vokste opp med å elske Jackson er villig til å se bort fra hans usunne forhold til barn og bare følge musikken, skriver Reed – og mener dette sender et budskap til de mange ofrene for seksuelt misbruk av barn om at bare overgriperen er rik og populær nok, vil samfunnet tilgi ham.