– Det skjedde jo flere ganger i «Skam» at norske låter ble brukt veldig godt, nettopp sånne scener som ble større av låten, sier Synne Vo til Ballade.

Det var ved inngangen til 2022 at hun fikk en drøm oppfylt, og fikk låten «Ett minutt» plassert i en sterk scene i «Rådebank».

– Det var jo veldig rørende. Både fordi scenen er sterk og relaterbar og fordi det er veldig rart at en låt jeg har skrevet basert på noe jeg har opplevd settes i en kontekst som reflekterer hva jeg tenkte da jeg skrev den låten, heter det videre fra den 24 år gamle artisten fra Lesja.

Som synes det var «veldig stas og ble veldig rørt» over at låten hennes ble gjort til allemannseie gjennom den nye runden med «Rådebank», forteller hun til musikknettstedet.

Den er i etterkant blitt streamet tre millioner ganger og gikk rett inn Topp 50 på Spotify, ifølge plateselskapet hennes Warner Music.

Hun har markert seg som en talentfull låtskriver, og er blant annet med på skrivelaget bak superhiten «Smilet i ditt eget speil» med Chris Holsten, som onsdag kveld ble kåret til Årets Verk under Musikkforleggerprisen, der hun også selv var nominert som Årets Gjennombrudd – slik hun i fjor var nominert til Årets Nykommer under P3 Gull.

I februar slapp Synne Vo singelen «Heime», som handlet om kjærligheten man har til plassen man er fra, og flere ting er i vente fra henne utover året.