Pao Pao heter restauranten som fredag åpnet i de gamle lokalene til Lifehuset.
Trd.by skrev første gang om spisestedet i august.
Ung trondheimskokk vant internasjonal konkurranse
Og siden 1. september har de jobbet med å gjøre lokalet klart. Daglig leder Baoying Wei og partner Chaolan Yao var spente før åpning av deres første restaurant i Norge og Trondheim.
– Vi er veldig spente og litt nervøse. Vi håper folk vil like maten vår, sier Wei og Yao når Trd.by møter dem dagen før åpning.
– Vil gjøre det ordentlig
Yao har selv eid og drevet tre restauranter i Kina. Yao og Wei har begge lang fartstid i det kinesiske kjøkken.
– Det går an spare inn litt penger her og der, bruke billigere produkter og spare både tid og mannskap, men vi vil gjerne gjøre det ordentlig. Vi bruker blant annet en trykkoker til ramensuppa, som står og koker under trykk i over 12 timer for å få riktig smak, sier servitør Robin Kjelaas.
Store ambisjoner
Ambisjonene er store, og de avviser ikke flere restauranter i fremtiden.
– Dette er drømmen vår. Vi håper at folk vil elske vår ramen og bao. Og som nordmenn spiser brød hver morgen, spiser vi bao hver morgen i Kina. Vi vil at nordmenn vil lære seg å elske bao-en like mye som brød, sier Yao.