– Jeg savnet fersk, tradisjonell asiatisk mat, sier Baoying Wei, daglig leder for den nye restauranten Pao Pao som snart åpner på Trondheim Torg.

De åpner i de gamle lokalene til Lifehuset. Nidaros omtalte det først.

Wei åpner i lag med Chaolan Yao. De har begge lang fartstid i det kinesiske kjøkken.

Baoying Wei (t.v.) og Chaolan Yao møttes på jobb for Kina Kjøkken på Lager 11 i 2020. Siden har de vært venner. Foto: Privat

Asiatisk mat

Yao har selv eid og drevet tre restauranter i Kina. Hun flyttet til Norge og Trondheim i 2019 sammen med ektemannen Rune Austad Handberg. Nå ville Yao sammen med Wei starte noe eget i Trondheim.

På menyen skal det stå asiatisk mat som nudler, ramen, dumplings og baozi på menyen – og alt skal lages ferskt hver morgen, sier Wei.

De siste månedene har Yao og Wei brukt mye tid på å sette menyen til Pao Pao. Det er blitt laget mange retter hjemme på kjøkkenet, forteller Wei.

– Jeg ser veldig frem til å åpne, og jeg håper folk i Trondheim vil like maten vår, sier Wei.

Her er en liten smaksprøve på noe som kan komme på menyen deres. Alt skal lages med ferske råvarer. Foto: Privat

Vil blande norsk og kinesisk

1. september tar de over det gamle Lifehuset-lokalet. Målet er å åpne i begynnelsen av oktober.

Wei forteller at de vil kombinere kinesisk og norsk stil.

– Når du kommer til oss, vil du få følelsen av dette er en asiatisk restaurant, men moderne og litt nordisk. Det blir ikke så gammeldags kinesisk og ikke så mye røde dekorasjoner, sier Wei og ler.