Trd.by overhører to venninner som står foran disken. «Det er en ordentlig pizzaovn», hvisker de.
Og det er ikke til å ta feil av. Det er en pizzaovn.
Den tar en god porsjon av lokalet.
– Det er en MAM-ovn fra Modena i Italia og kostet vel om lag en halv million kroner å få hit. Merket er kjent over hele Italia, hevder Flavio Sirani (27).
Sjefskokk: Dette gjør folk feil når de spiser sushi
Han er kokk ved Il Fornaio, som i forrige uke åpnet i det stille like ved Plantasjen på Persaunet.
Nidaros omtalte restauranten først.
– Vil ikke høres «cocky» ut
Likevel strømmer det jevnt på med kunder mens Trd.by er på besøk.
– Siden vi fortsatt er i oppstartsfasen, har vi ikke brukt mye på markedsføring. Men vi er lett å se fra bilveien, og mange har nok lurt på hva dette er, sier Sirani.
Sirani har vært pizzakokk i ni år, i Italia, England og Irland.
Slik endret globale mattrender hvordan vi spiste forrige tiår
Norditalieneren har som mål å gjøre Il Fornaio til den beste pizzeriaen i byen, sier han.
– Vi prøver å holde alt tradisjonelt. Vi lager deigen med en oppskrift på ciabattabrød, fra nord i Italia. Det gjør at vi kan steke deigen på en lavere temperatur og få den «fluffen» og krønsjen vi ønsker, sier Sirani.
Alle ingrediensene, foruten soppen, er importert fra Italia.
Det mener Sirani er ingredienser for suksess.
– Innen neste sommer lager vi minst 300 pizzaer hver dag. Jeg vil ikke høres «cocky» ut, men produktet vårt vil få folk til å ville komme hit, tror Sirani.
– Men selvsagt, markedet bestemmer, legger han til og smiler.
Har måttet greie seg alene
Il Fornaio skulle egentlig ha åpnet tidligere, men som mange i mat- og serveringsbransjen, opplevde de utfordringer med rekrutteringen.
Restaurant fra Bergen åpner i Adressahuset
Enn så lenge er Sirani på egenhånd.
– Det er travelt, men jeg klarer meg foreløpig selv. Trenger jeg pauser kan de hjelpe meg, sier Sirani og kaster blikket mot søsterrestauranten Prego Ristorante, kun et steinkast unna, som har samme eiere.