– Jeg skal åpne et sandwich- og juice-konsept på cirka 20 kvadrat. Det skal bli fargerikt og sprekt, varsler Remy Nordvik.
Gründeren driver både Mat fra Hagen og sushistedet Maki i byen – i tillegg til Naustet på Stokkøya.
Amalie (23) åpnet kjedens største butikk: - Jeg stopper ikke å skjelve. Det iser i beina
Han var også med på å starte opp Sabrura i sin tid.
Nå er hjulene i gang for nok et nytt konsept. Baba er navnet. Flatpressede sandwicher, shaker, smudier og juicer står på menyen. Nidaros omtalte det først.
Dansk inspirasjon
Danske Joe & The Juice er inspirasjonskilden. Kjeden har over 300 sjapper, og er både i Oslo, Bergen og Stavanger, men ikke i Trondheim.
Da så Nordvik muligheten.
– Uten å kopiere det, er det Joe & The Juice som er min inspirasjon. Og hvis dette fungerer, skal jeg også åpne flere, sier Nordvik.
Her har det åpnet en ny pizzeria i Trondheim
Første sted blir på Byhaven, i første etasje.
Logo er på plass, men emballasjen er fortsatt under arbeid. Det er med andre ord fortsatt mye som gjenstår – også spørsmålet om når de åpner.
– Det er litt tidlig å si, men ikke før månedsskiftet oktober-november, sier Nordvik.
Hagen og Maki
Mat fra Hagen hadde inntil i juni to Mat fra Hagen-avdelinger. Da måtte den ene legge ned driften.
Samtidig har han siden desember i fjor drevet den lille sushiplassen Maki på Bakklandet.
Og som med Baba, har Nordvik hatt et ønske om å åpne flere Maki-sjapper.
– Maki går bra, og jeg er fornøyd med omsetninga. Vi har hatt våre barnesykdommer. Vi jobber mot «high-end» og bruker noen råvarer som ikke er blitt brukt så mye før, som makrellstørje og «bluefin». Det kan for eksempel ikke være på frys i mer enn tre uker, som både leverandør og vi har lært, sier Nordvik.
Sabrura-gründerens helt nye sushikonsept åpnet fredag
– Nå jobber vi med å sette en meny som er enda mer egnet for takeaway. Vi vil komme i mål der før vi rigger for å åpne flere, sier han.