– Vi har ikke tenkt til å være noe sånn delikatessebutikk, vi skal være en plass der alle sammen kan føle at de kan gå å handle, sier daglig leder Anne Morkemo.
Ved nattklubben i Trondheim ser de en tydelig endring: – Vi står bare og måper
– Men dette minner om en delikatessebutikk?
– Vi kan være det du vil at det skal være. For noen er en hjemmelaget fiskegrateng en delikatesse fordi de ikke lager det selv, mens for andre må det kanskje være en fin kaviar eller lignende før det kan kalles delikatesse. Det er nok opp til den enkelte, sier Morkemo og smiler.
Mer enn bare butikk
– Det er kanskje varer som du ikke finner i en vanlig dagligvare, men samtidig har vi navnet kolonial i butikknavnet også. Det å tilby vanlige meierivarer og potet, som er enkelt å ta med hjem til middag, det skal vi også ha, sier Dalheim, som er driftssjef for butikken.
Pub i Trondheim måtte stenge «på ubestemt tid»
I tillegg satser driverne på blant annet catering, kurs og lunsjservering. Det er godt med sitteplasser her.
– I andre land er det nok vanligere å finne plasser som du både kan spise og handle hos. Vi ser at det blir mer av det i Norge også. Kombinasjonsplasser der en kan både handle med seg mat hjem, få levert mat eller spise på stedet, sier Dalheim.
Konkurransen i byen
Bare nylig åpnet også Alma Mater sin tredje delikatessebutikk i byen. I tillegg har butikken Fetevare åpnet på Sirkus Shopping.
Butikk på Bakklandet har stengt dørene – ny butikk tar over
Dalheim ønsker ikke å se på butikkene som konkurrenter.
– Jeg vil ikke at vi i bransjen skal se hverandre som konkurranse, men heller løfte hverandre frem og hjelpe kundene til å finne den riktige plassen der de kan få tak i de riktige tingene. Da har jeg trua på at de heller kommer tilbake som fornøyde kunder, sier Dalheim.