– Vi har hatt som drøm å bygge Skandinavias fineste tatoveringsbutikk, men om vi har klart det, det får kundene svare på, sier Terje Leistad Heggvik på vei opp trappene.

Emilie Holtet
Emilie Holtet
Emilie Holtet

Trd.by møter butikkeieren sammen med butikksjef Marthe Sandvik Alvestad i de nye lokalene til Onkel Henrys Tattoo Shop i Midtbyen.

Midt i lokalet pryder en «nesten 10 tonn» resepsjonsdisk av stein fra Hitra.

Rundt slynger lyset seg inn de store vindusflatene. Det legger seg ømt på porselen, norske designstoler og lamper.

Ja, noe av «look-en» er inspirert fra Britannia, forteller Heggvik.

Oslo-baserte SJ Design har stått bak arbeidet. Målet har vært å gjøre butikken mer åpen og innbydende.

– Vi har ønsket å gjøre noe nytt og heve standarden litt. Den tida du måtte ned i en mørk kjeller med hodeskaller og «aliens» på veggene og hardrock som pumper ut av platespilleren, er forbi, sier Heggvik.

– Jeg tror fortsatt at noen, kanskje ikke de yngre, men de voksne, kan synes det er litt skummelt å gå inn i en tattoo-butikk. Her er det litt mer åpent, du føler deg kanskje litt mer trygg, tror Heggvik. Foto: Emilie Holtet

Budsjettet sprakk

Det var i vinter at Onkel Henrys flyttet ut av sine gamle lokaler i Midtbyen og inn i Idungården, et lite steinkast unna.

Emilie Holtet
Emilie Holtet

– Vi vokste ut av lokalene. Vi hadde sju tatovører, og det begynte å bli for trangt for dem både å tegne og tatovere, sier butikksjef Marthe Sandvik Alvestad.

– De trengte mer plass, sier Alvestad.

Til sammen er de 21 ansatte fordelt på Bakklandet og i den nye butikken.

Selv om det har vært åpent i Midtbyen siden 1. mars, er de ikke blitt ferdige før nå – og budsjettet sprakk med fire millioner kroner. Totalt har alt kostet 9 millioner kroner.

– Hvis du har et hus å sette i pant, så går det bra, sier Heggvik og ler før han fortsetter:

– Vi har vært i Trondheim i elleve år. Trønderne har vært flinke til å støtte opp om Onkel Henrys, spesielt på Bakklandet de siste årene. Vi hadde lyst til å gi noe tilbake til tatovørene og kundene våre, sier Heggvik.

Det er brukt mye penger på lys. – Det er ofte en utfordring for tatovører at de ikke får godt nok lys. De har som har bygget lysriggene våre, bygger vanligvis lys for drivhus. Her kan vi få sterkt dagslys og skikkelig varm peisfølelse på kvelden, sier Heggvik. Foto: Emilie Holtet

Kjendispar-besøk i sommer

I andreetasjen ligger Heggviks kontor.

Her kan de kjapt og enkelt bygge det om til et privat, lite tatoveringsstudio.

– Det har vært noen kjendiser som har tatovert seg opp gjennom årene, og de vil gjerne være hakket mer privat. Vi hadde et kjendispar i sommer, og her kan du kjøre ned i garasjen og ta heisen opp hit, sier Heggvik.

Allerede med gullbokstaver på marmor ved inngangsdøren hintes det om at dette er blitt et litt annet tatoveringsstudio enn vanlig. Foto: Emilie Holtet

– Hvor store kjendiser snakker vi om her? spørs Trd.bys journalist med en viss kanadisk popstjerne og hans kone i tankene.

– Ganske store, men ikke ta det som overskrift, sier Heggvik og ler.